Poštovani kolegice i kolege,

Izrazito mi je zadovoljstvo obavijestiti Vas da je Imperial College iz Londona odlučio organizirati svoju poznatu škole leadershipa u zdravstvu u Hrvatskoj, uz lokalnu podršku Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja (ZIKZ).

Škola pod nazivom “Advanced Leadership and Managament in Healthcare”  održat će se  u Dubrovniku od 7.–11.8.2017. Predavači škole su ugledni profesori iz Imperial College-a, koji je između ostaloga i suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za javno zdravstvo i primarnu zdravstvenu zaštitu. Uz redovito održavanje ove edukacije u Londonu, do sada su održane škole u nekoliko drugih zemalja te nam je zadovoljstvo što je kao rezultat naše dugogodišnje suradnje sada izabrana i Hrvatska.

Ovaj jednotjedni intenzivni program ima za cilj zdravstvenim djelatnicima dati alate koji su potrebni za učinkovito upravljanje zdravstvenim organizacijama, uslugama i sustavima.

Sadržaj edukacije temelji se na okviru Svjetske zdravstvene organizacije i ima za cilj pomoći sudionicima da postanu uspješniji vođe u zdravstvenom sustavu utemeljenom na znanju. Spominjem samo neke od tema koje će se obraditi tijekom edukacije: stručno vodstvo, stilovi / vještine vodstva: učinkovita komunikacija; alokacija resursa; rješavanje problema i kritičko razmišljanje; jačanje zdravstvenog sustava; upravljanje promjenama; upravljanje zdravstvenim uslugama; politički izazovi i zdravstvena politika; organizacijske operacije zdravstvenih sustava; razvoj akcijskog plana.

Ova je edukacija osmišljena kako bi se zadovoljile potrebe kreatora politike, zdravstvenih menadžera, voditelja kliničkih / administrativnih odjela, zdravstvenih stručnjaka koji su zainteresirani za upravljanje, osoblje međunarodnih / regionalnih organizacija, ravnateljstva akademske zdravstvene uprave i vlasti te druge zainteresirane sudionike.

Obzirom na metode podučavanja, broj sudionika je striktno ograničen (max 25 sudionika, od čega očekujemo i sudionike iz inozemstva), pa Vas molimo da nam se javite što prije ukoliko ste zainteresirani.

U prilogu Vam šaljemo obavijest o održavanju tečaja.

Veselimo se susretu u Dubrovniku,

Predsjednik ZIKZ-a

Prof. dr. sc. Veljko Đorđević

Brochure_Page_2

http://najava-dogadaja-velike-vaznosti-advanced-leadership-and-managament-in-healthcare-7-11-8-2017