Na Svjetski dan sporta, 27. svibnja 2015. godine, koji je otvorio gradonačelnik grada Zagreba gosp. Milan Bandić, organizirali smo turnire u raznim sportovima za školarce, invalide i umirovljenike i javno-zdravstvene aktivnosti u cilju prepoznavanja i procjene faktora rizika za nekoliko vodećih kroničnih bolesti.

Svjetski dan sporta, koji se u svijetu naziva i Dan izazova (World Challenge Day) najveća je svjetska sportska manifestacija u kojoj se gradovi različitih država natječu u tome tko će atraktivnijim programom privući što veći broj sudionika u raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima. Cilj je promovirati pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života, što promovira i ZIKZ, a osobito kroz svoj Centar za sport i kulturu tijela.

Tijekom toga dana organizirali smo niz aktivnosti za građane, u prostorima ZIKZ-a održali smo javno-edukativne zdravstvene aktivnosti u cilju prepoznavanja i procjene faktora rizika koji ugrožavaju zdravlje (tribine, okrugli stolovi, neposredna mjerenja RR, GUK-a, indeksa mase tijela i sl), a na javnoj površini trga organizirali smo turnire u raznim sportovima. Prisustvovao je velikog broja učenika osnovnih škola, članice raznih sportskih saveza, korisnici domova umirovljenika, članovi udruga invalida, poznati sportaši, veterani sporta, itd.

Cilj nam je promicanje zdravlja i zdravih navika, promidžba sporta i fizičkih aktivnosti na području ljudskog razvoja, odgoja i socijalnog uključivanja mladih.

Tjelovježbom se može izraziti ono što se nemože riječima te pokretom povezati emocionalne, socijalne i fizičke tegobe.

KROZ SPORT ZA SVE DO ZDRAVLJA ZA SVE!